Binance CEO CZ reagerer efter at have vist sig i den nyeste YouTube Bitcoin Giveaway-svindel

I løbet af de sidste par uger har YouTube-cryptocurrency-giveaway vundet popularitet for deres øgede svigagtige annoncer, hvor crypto-administrerende direktører og stiftere er blevet efterligne, og deres identitet blev brugt til at bedragere intetanende YouTube-seere på millioner af cryptocurrencies.

Cryptocurrency-svindlere ser ud til at have opgraderet deres taktik, da svindel bliver mere avanceret

Administrerende direktør for Bitcoin Loophole er blevet et af de nyeste ansigter på disse svindel. Et videoklip af Changpeng Zhao blev set henvende sig til en mængde på en cryptocurrency-konference. I et delt skærmformat blev en meddelelse placeret på den anden halvdel af skærmen med en overskrift mærket “5000 BTC-gave”.

YouTube-kanalen oprettet ved hjælp af CEO’s navn udgør som en BTC doubler. Ofre bliver bedt om at betale mellem 0,1 BTC – 20 BTC til en bestemt tegnebog-adresse vist på skærmen til gengæld for det dobbelte af beløbet. Som svar på begivenhederne udtrykte Zhao sin skuffelse på en ret ironisk måde, da han henviste til YouTube-censurforbud, der begrænser cryptocurrency-relaterede videoer, hvilket også har begrænset ham til at købe reklamer på YouTube.

YouTube-censurforbud har været aktivt i 12 måneder og tæller. Ifølge den populære videovisningsplatform blev de censurerede videoer, for det meste kryptorelateret indhold af alle slags, inklusive uddannelsesmæssigt indhold baseret på emner som minedrift og handel, fjernet fra platformen efter angiveligt overtrædelse af YouTubes servicevilkår.

Lige før CZs nylige optræden i YouTube-giveaway-svindel, blev Elon Musk også brugt som et cover face til fremme af en anden falske Bitcoin-gave

Et cybersecurity-firma, der var ansvarlig for at spore mængden af ​​Bitcoin sendt til 66 forfængelighedsadresser, der indeholdt navne som Elon Musk, SpaceX, Tesla (f.eks.1musk, 1ElonMusk), viste sig at have modtaget 214 i Bitcoin i alt, hvilket i øjeblikket er værd næsten $ 2 millioner til den aktuelle valutakurs. Mange andre store navne er blevet brugt til at fremme svindel af denne art. Fra CEO for Coinbase til grundlæggeren af ​​Amazon, medstifter af Apple og den tidligere grundlægger af Google er nogle få fra hundreder af store navne.

En gang før, så sent som i april, foretog Ripple XRP giveaway-svindel runder i medierne . Ved en lejlighed mistede et intetanende offer 15 millioner dollars i XRP til en af ​​sådanne svindel. For at begrænse den hurtige vækst af svindlerne sendte Ripple flere meddelelser om fjernelse til YouTube, men de blev alle afvist. I et sidste skridt for at tage tilbage kontrol afslørede Brad Garlinghouse, administrerende direktør for Ripple kort efter, at det indgav en retssag mod YouTube .

I løbet af 12 måneder er mange cryptocurrency YouTube-skabere blevet tvunget til at søge et andet alternativ, da deres indhold er blevet fjernet i massetall. Selvom mange har regnet med, at decentraliseret indhold kan være en passende erstatning for YouTube, er Wes Levitt, en Blockchain-udøvende på Theta Labs, ligesom mange andre bemærkelsesværdige krypto-organer skeptiske over mulighederne.