Gråskala: Bitcoin-priset kommer att växa snart igen

Grayscale Investments har meddelat att priset på bitcoin potentiellt kan explodera under de kommande månaderna med tanke på hur mycket bitcoin efterliknar sitt beteende 2016.

Gråskala: Räkna med att Bitcoin blir mer bullish

I en ny rapport skriver den institutionella kryptohandelsplattformen:

Den nuvarande bitcoinmarknadsstrukturen är parallell med början av 2016 innan [bitcoin] började sin historiska tjurkörning. Mitt bland enastående monetär och skattemässig stimulans söker investerare sätt att skydda mot ett ständigt växande monetärt utbud. På grund av bitcoin unika egenskaper – som dess verifierbara knapphet och en tillgång som inte kan kontrolleras av en central myndighet – tror vi att den kan utnyttjas som en butik med värde och som ett sätt att undgå denna stora monetära inflation.

När man tittar på Grayscales ord är det lätt att anta att företaget – som många analytiker och handlare nuförtiden – ser bitcoin som en potentiell „säker fristad“, eller något som kan säkra sin förmögenhet mot hårda ekonomiska omständigheter. Till exempel har USA: s ekonomi drabbats hårt under de senaste månaderna med tanke på coronaviruspandemin . Den amerikanska dollarn har också försvagats.

Således kan bitcoin potentiellt ge människor tillgång till finansiell stabilitet som traditionell fiatvaluta inte längre kan, och Grayscale påpekar flera faktorer i bitcoin som kan få priset att öka ytterligare.

Men om det är sant, varför faller bitcoin sedan sent? Valutan har upplevt något av en tappning i sin senaste tid av lycka

Tillgången träffade snabbt $ 12 400-märket tidigare i veckan, men det verkade inte hålla länge. Sedan föll valutan så lågt som $ 11 500, vilket innebär att nästan 1 000 $ i sitt pris förlorades. I skrivande stund har valutan sett sig in i området 11 600 USD.

På toppen av detta verkar bitcoin’s baisseartade beteende gnugga på andra toppmynt. Nyligen bevisade Chainlink (LINK) sig som en topp-altcoin efter att ha ryckt in i de fem bästa och samlat ett marknadsvärde på ungefär 20 miljoner dollar. En enhet av LINK handlade för över 20 dollar, men på presstiden har tillgångens pris sjunkit med så mycket som 25 procent, vilket innebär att det lider ännu mer än bitcoin.

Varför alla plötsliga förändringar? Var spikarna bara för mycket för snabba? Behövde dessa mynt mer tid att förbereda, och kunde vi potentiellt se fler droppar innan Grayscales förutsägelser går i uppfyllelse?

Några tillfälliga bakslag?

Joe DiPasquale – verkställande direktör för krypto-hedgefonden Bit Bull Capital – föreslog att allt detta kan vara tillfälligt, och att bitcoin är på väg att bli mer hausse än någon kunde förutse. Han säger:

Bitcoin senaste prisåtgärd startade verkligen från $ 10.000-nivån, vilket indikerar marknadens förtroende för det stora steget i slutet av juli. När vi går framåt kan vi förvänta oss att marknaden lutar sig på supportzonen mellan $ 11.000 och $ 11.500 för att konsolidera och försöka ytterligare ett tryck över $ 12.000.