Veteraan Investment Executive George Ball flipt op Bitcoin, zegt dat het tijd kan zijn om Top Cryptocurrency te kopen.

Lange tijd heeft investeringsmanager George Ball zijn tune op Bitcoin veranderd en het aangeprezen als een potentiële „nietje“ voor handelaren en investeerders.

In een interview met Fred Katayama van Reuters, de voormalige CEO van Prudential Securities, die ooit een uitgesproken Bitcoin-criticus was, noemt hij crypto als de activaklasse om buiten aandelen te kopen.

„Ik heb dit nog nooit eerder gezegd, en ik ben altijd al een blokketen, cryptocurrency, en blokketen tegenstander geweest, maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet eeuwig stimuleren. De liquiditeitsstroom zal stoppen. Vroeg of laat moet de overheid gaan betalen voor alle stimulans, de tekorten en de zeer slimme en welverdiende subsidies die ze aan [de] mensen geeft“.

Ball beschrijft meerdere scenario’s die ertoe kunnen leiden dat investeerders naar BTC toestromen.

„Gaan ze de belastingen zo hoog optrekken? Of gaan ze, als dat niet zo is, geld drukken? Als ze geld drukken, vermindert dat de valuta. En waarschijnlijk kunnen zelfs dingen als TIPS – Treasury Inflation-Protected Securities – corrupt zijn, en de zeer rijke investeerder of de handelaar zal zich waarschijnlijk wenden tot Bitcoin of iets dergelijks als een nietje.“

De ervaren belegger gelooft ook dat investeerders zich tot Bitcoin Up zullen wenden, omdat de fundamentele eigenschappen ervan door geen enkele instelling kunnen worden uitgebuit.

„Het idee is niet te hoog gegrepen om een fiscaal toevluchtsoord te zoeken, maar om iets te hebben dat niet ondermijnd kan worden door de overheid, en het zal niet waardeloos worden… Als de ‚Robin Hooders‘ geen aandelen willen verhandelen zoals ze dat hebben gedaan, waar gaan ze dan hun geld neerzetten? Er zijn vandaag geen rendementen, en dus wordt Bitcoin of een andere cryptocentrische valuta ofwel een lange-termijn ‚Ik wil een veilige haven voor mijn geld maken‘ ofwel een korte-termijn speculatieve weddenschap en ik denk dat het de plek is waar veel mensen zich zullen keren na de Dag van de Arbeid.